Draag jij als HR Business Partner bij aan de energietransitie?

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

De energietransitie vraagt om meer goed opgeleide (technische) vakmensen die zich langer aan Alliander willen verbinden en plezier uit het werk blijven halen. Binnen deze functie versterk jij het HR team van Alliander die elke dag de verschillende divisies ondersteunt in het realiseren van hun uitdagende (HR) doelstellingen.

Wij geloven in een inclusieve en diverse organisatie, waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt. Dus wat je verhaal ook is, je bent van harte welkom.

Wij zijn momenteel op zoek naar daadkrachtige kandidaten voor de functie van 

Strategische HR Business Partner

Jij bent een ervaren en overtuigende HR Business Partner die weet wat er nodig is om strategische verandering concreet te realiseren! Je stuurt op het waarmaken van de uitdagende veranderagenda en bewaakt de kwaliteit van de HR dienstverlening binnen Alliander.

Herken jij jezelf in dit profiel, check dan deze vacature. 

Jouw energie

Als HR Business Partner van Alliander werk je dedicated voor de Divisie Onderhoud & Storingen van Liander.  Bij Onderhoud en Storingen werken circa 1.100 medewerkers die met elkaar de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten 24 uur per dag en 7 dagen per week in goede banen leiden. Als volwaardig lid van het MT Onderhoud en Storingen ben je mede resultaatverantwoordelijk.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen;

  • Je bent de trusted advisor van de directeur en het management team van Onderhoud en Storingen (O&S). Een stevige, onafhankelijke en reflectieve gesprekspartner met impact en kennis van zaken (business én HRM).
  • Met het MT O&S werk je primair aan het vertalen van strategische Business vraagstukken naar concrete HR oplossingen. Belangrijke thema’s hierbij zijn: Strategische Personeel Planning (werven, opleiden en behouden van onze technische workforce), duurzame Inzetbaarheid van medewerkers, cultuur- en leiderschapsontwikkeling (veilige en inclusieve werkcultuur borgen in context van digitaliseren en optimalisatie).  
  • Je voert de regie en houdt overzicht op de HR dienstverlening en veranderagenda. Je wordt hierin bijgestaan door de verschillende HR experts en HR consultants. 

Jouw achtergrond

Met jouw energie heb je een overtuigend track-record als HR Business Partner. Je houdt van complexe business (verander) vraagstukken, weet ze daadkrachtig tot uitvoering te brengen en zet daarbij iedereen zuiver in zijn/haar rol. Je bent authentiek, begrijpt de business, balanceert adequaat tussen hoofd en hart, blijft effectief handelen als de weg nog onduidelijk is.

Uiteraard ben je organisatiesensitief, onafhankelijk, stressbestendig  en stel je je op als gelijkwaardige gesprekpartner.

Ook ben je de persoon met:

  • WO werk- en denkniveau (HRM en/of Bedrijfskunde) aangevuld met 6-10 jaar relevante werkervaring.
  • Interesse in en affiniteit met innovatie en techniek waarmee je snel een goed inzicht ontwikkelt in de complexiteit van ons werkveld.
  • Uitstekende project- en stakeholdersmanagement ervaring.
  • Ervaring met HR-analytics en data analyse.
  • Kennis van diverse wendbare werkvormen (lean, agile, e.d.) is een sterke pré.  

Jouw arbeidsvoorwaarden 

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek): een salaris tot € 7.202,- (schaal 11) bruto per maand. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. We hebben alle mogelijkheden op een rij gezet op www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Jouw actie 

Alliander heeft ruimte voor jouw energie! Heb je interesse in deze functie, mail dan jouw cv en motivatie naar HRM-Partner tav Herman Bosma, e-mail: hbosma@hrm-partner.nl

 
Wil je meer weten over deze vacature neem dan contact op met Herman Bosma via 06-53729045, hij vertelt jou er graag meer over.

Alliander heeft deze functie exclusief bij HRM-Partner uitgezet en kiest er daarmee dan ook voor om niet rechtstreeks door kandidaten en/of andere bureaus te worden benaderd.

tags: hr business partner, manager, mt-lid, projectmanager, change, verandering, energietransitie, techniek, energy, sustainability, renewables, hybride, Arnhem, Utrecht, Nijmegen, Gelderland

Ik ontvang graag uw sollicitatie

Solliciteren