Deze vacature is reeds vervuld.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks bijna 900 miljoen euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, onderzoek met betrekking tot maatschappelijke uitdagingen en onderzoeksinfrastructuur.

NWO is in beweging en wordt flexibeler, slagvaardiger, meer op samenwerking gericht en speelt in op ontwikkelingen in de wetenschap én maatschappij. De wetenschapsgebieden zijn geclusterd tot domeinen, die nauw met elkaar verbonden zijn. Samen met de bedrijfsvoering, waarvan P&O onderdeel uitmaakt, vormen zij de NWO-domeinorganisatie.

Begin dit jaar is de nieuwe NWO-strategie ‘Verbinden van wetenschap en samenleving’ voor de periode 2019 – 2022, gepubliceerd. Momenteel zetten we de eerste stappen naar een nieuwe HR-strategie die aansluit bij de NWO-strategie en de nieuwe organisatie.

De afdeling Personeel en Organisatie

De afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de uitvoering van het personeels- en organisatiebeleid van NWO. P&O ondersteunt en adviseert leidinggevenden en medewerkers bij het personeelsmanagement in de domeinen en de stafafdelingen. P&O kent twee teams: Arbeidsverhoudingen en Advies (A&A) en de Personeels- en Salarisadministratie (PSA), daarnaast is er een Coördinator HR Beleid en Projecten.

Bij de afdeling P&O is, vanwege de verdergaande ontwikkeling en professionalisering van NWO en de dynamische arbeidsmarkt, de functie van Corporate Recruiter gecreëerd.

CORPORATE RECRUITER

Ontwikkelen, opzetten en uitvoeren recruitment (32-38 uur); Den Haag

Wat ga je doen?

Wij zoeken een veelzijdige corporate recruiter die ons gaat helpen bij de uitvoering en de ontwikkeling van het recruitment bij NWO.

Je bent de spin in het web door, in afstemming met de P&O-adviseur en vacaturehouder, profielen op te stellen, te adviseren over wervingskanalen en het bereiken van specifieke doelgroepen. Tevens zet je tijdlijnen uit, bewaakt de voortgang, initieert en neemt (indien gewenst) deel aan selectiecommissies.

Kortom: je searcht, matcht en bent het eerste aanspreekpunt voor (potentiële) kandidaten tijdens het gehele wervingsproces.

Om dit proces in goede banen te leiden ontwerp en ontwikkel je recruitment strategieën, employer branding en arbeidsmarktcommunicatie. Je verzamelt en analyseert data, stuurt en contracteert Social Media partners, zoals bijvoorbeeld LinkedIn, speelt in op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, begeleidt brede wervingscampagnes en zorgt voor representatie op carrièrebeurzen.

De corporate recruiter die wij zoeken:

  • heeft ruime ervaring als recruiter en actuele kennis van recruitment;
  • is communicatief vaardig en samenwerkingsgericht;
  • is een self-starter met een hands-on aanpak én is in staat is om strategisch te denken;
  • heeft WO werk- en denkniveau;
  • voelt zich aangesproken door de kernwaarden van NWO, betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend.

Wij bieden

  • de kans om deze nieuwe functie neer te zetten en tot een succes te maken;
  • volop mogelijkheden om je zelf verder te ontwikkelen middels een breed scala aan opleidingen;
  • een aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden pakket:
  • het salaris is marktconform
  • een keuze pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, een goede pensioen regeling en een 13de maand.

Status procedure: succesvol vervuld

Interesse?

Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan voor 30 april 2019 via HRM-Partner t.a.v. Herman Bosma. Per e-mail: hbosma@hrm-partner.nl Of heb je vragen? Neem dan contact op via: 070 3606990.

Wij zien je reactie graag tegemoet!

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.