Deze vacature is reeds vervuld.

Onze opdrachtgever is een van de belangrijkste wetenschappelijke onderzoeksorganisaties in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Onze opdrachtgever faciliteert in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, onderzoek met betrekking tot maatschappelijke uitdagingen en onderzoeksinfrastructuur.

Recent is de nieuwe strategie onderzoek en maatschappij voor de komende 5 jaar, gepubliceerd. Momenteel zetten ze de eerste stappen naar een nieuwe HR-strategie die aansluit bij de organisatiestrategie en de nieuwe organisatie.

De afdeling HRM

De afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de uitvoering van het HRM van de organisatie. HR ondersteunt en adviseert leidinggevenden en medewerkers bij het personeelsmanagement in de business units en de stafafdelingen.

Bij de afdeling HR is, vanwege de verdergaande ontwikkeling en professionalisering van de organisatie en de dynamische arbeidsmarkt, de functie van Corporate Recruiter gecreëerd.

CORPORATE RECRUITER

Ontwikkelen, opzetten en uitvoeren recruitment ; Randstad

Het profiel

Wij zoeken een veelzijdige corporate recruiter die gaat helpen bij de uitvoering en de ontwikkeling van het recruitment bij de organisatie.

Je bent de spin in het web door, in afstemming met de HR-adviseur en vacaturehouder, profielen op te stellen, te adviseren over wervingskanalen en het bereiken van specifieke doelgroepen. Tevens zet je tijdlijnen uit, bewaakt de voortgang, initieert en neemt (indien gewenst) deel aan selectiecommissies.

Kortom: je searcht, matcht en bent het eerste aanspreekpunt voor (potentiële) kandidaten tijdens het gehele wervingsproces.

Om dit proces in goede banen te leiden ontwerp en ontwikkel je recruitment strategieën, employer branding en arbeidsmarktcommunicatie. Je verzamelt en analyseert data, stuurt en contracteert Social Media partners, zoals bijvoorbeeld LinkedIn, speelt in op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, begeleidt brede wervingscampagnes en zorgt voor representatie op carrièrebeurzen.

De vereisten:

  • heeft ruime ervaring als recruiter en actuele kennis van recruitment;
  • is communicatief vaardig en samenwerkingsgericht;
  • is een self-starter met een hands-on aanpak én is in staat is om strategisch te denken;
  • heeft WO werk- en denkniveau;
  • voelt zich aangesproken door de kernwaarden van de organisatie.

De propositie

  • de kans om deze nieuwe functie neer te zetten en tot een succes te maken;
  • volop mogelijkheden om je zelf verder te ontwikkelen middels een breed scala aan opleidingen;
  • een aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden pakket:
  • het salaris is marktconform
  • een keuze pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, een goede pensioen regeling en een 13de maand.

Status procedure: succesvol vervuld

Interesse?

Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan voor 30 april 2019 via HRM-Partner t.a.v. Herman Bosma. Per e-mail: hbosma@hrm-partner.nl Of heb je vragen? Neem dan contact op via: 070 3606990.

Wij zien je reactie graag tegemoet!